суботу, 25 січня 2020 р.

Три в одному для вчителя історії

Йдеться про дистанційний навчальний курс з гнучкої демократії.

Кому відразу хочеться глянути, той вже може мерщій переходити. А хто цікавиться, що ж там за потрійний ефект, прошу:

1. Дистанційне навчання


Про нього ж багато зараз кажуть. То варто поглянути на приклад. Реалізовний засобами... Фейсбук! Так, ні Мудля, ні ОпенЕдекса, ні Гугль Класрума? Принагідно засвідчу: я працював в кожній з цих систем і пересвідчився, що для простих випадків (а школа, один якийсь там урок - ну для початку) годиться будь-яка популярна платформа. Хоча б і Фейсбук. Хочете пересвідчитись?

2. Гнучка демократія


Ну, і це модна тема. Як дистанційне навчання, але вже більше стосується саме істориків. Чи громадських активістів. І тут можна в рамках того дистанційного курсу не просто послухати професора політології (а може просто романтика від гуманітарної сфери) про те, як воно перспективно і заманливо, можна помацати. 

Так, наші програмісти не сплять і задніх не пасуть: платформа Сила довіри до ваших послуг. Включайтесь, навчайтесь і робіть власні висновки. На підставі практики, досвіду.

3. Андрагогіка


І знов модна тема? Ні? То не для вас, бо ви ж педагоги? Помиляєтесь.

Андрагогічна парадигма - і це теж можна побачити в курсі на власні очі - є підмурівком всього концепту навчання протягом життя. Ви ж не збираєтесь на пенсію? Збираєтесь? Так це ж чудово, пенсіонерів чи тих, хто готується до неї, стосується якнайбільше?

4. Як так? 


Обіцяно ж було три в одному, а тут чотири. Так це бонус.

Хочете провести з власними учнями дистанційний курс з гнучкої демократії? Та хоча б один урок.

А запровадити таку демократію у власній школі? Ну так, в рамках шкільного самоврядування. Не думали? Це до того, як побачили курс, а тепер?

Але це тільки ідея, такий собі туманний образ. Зрозуміло, що тут вже потрібна робота педагога. Хоча і навченого в галузі дистанційки. І гнучкої демократії. Так я і кажу, спочатку треба самому повчитись... І так все життя.










Немає коментарів:

Дописати коментар