неділю, 16 вересня 2018 р.

Дистанційка

Так, на нашому сайті запроваджено нову категорії (мітку): Дистанційка. Та давно вже треба було це зробити, скажете ви, адже це дуже важливий тренд розвитку освіти з одного боку, а з іншого - важливий напрямок вчительського сайтобудування. І я погоджусь. Втім, і ви погодитись, що саме зараз є добра нагода цю категорію запроваджувати.

А привід такий: дві конференції з дистанційної освіти. От перша, а от друга. Строго кажучи, треба навпаки, бо друга вже пройшла, а перше ще тільки буде, але тут є певний психологічний момент або передісторія.

Ось вона, та передісторія щодо дистанційної освіти.

Принагідно погляньте, будь ласка, на цей от фрагмент статистики, що стосується цього питання, його сприйняття вчительською аудиторєю (як натиснути - збільшиться):


Рівно півтори тисячі переглядів і, як там сказано, жодного випускника, жодного діалогу стосовно результатів, прикладів застосування отих нових знань.

То тепер хочеться підготуватись вже краще? До тої конференції, що починається 27 числа. Підготуватись - і що?

По-перше, одержати як один з результатів проведення щось подібне (до речі, це навчальне середовище?). Щоб не просто дізнатись про факт проведення конференції, а ще і почути учасників. Відео не треба, абсолютно достатньо одержати тези виступів. Можна у вигляді статті в науковому журналі. Аби був текст, а вже як і звідки, то нема різниці для того, кому цікаво прочитати.

По-друге, почути обговорення. Почути педагогів-практиків: що думають про доповіді, які є запитання, сумніви, що видається більш важливим, що другорядним, які, зрештою, плани щодо запровадження? Ми ж цього прагнемо? 

Зрозумійте мене правильно. Я знаю про Дистанційну школу №1, але мене цікавлять ентузіасти дистанційки в пересічної школи, не в елітної. Є в нас такі? Безперечно. Чи ні?

І про ще одну супутну обставину.


Отак стабільно і невпинно зростає група Сайт вчителя... І у повному мовчанні. Люди додаються, що свідчить про інтерес до теми. І мовчки членствують собі в тому форумі. Я, звісно, був би дуже радий думати, що вони все потрібне для себе зайшли, все побачили, все зрозуміли і ні про що вже питати їм не треба. Але так буває?

Ні, там, де треба сказати про недолуге Міністерство чи міське управління освіти - о, я це бачу і бачу по всім педагогічним форумам. А от там, де про сайти чи дистанційку, якось мовчки. Чому?

Ну чому-чому, нехай то вже буде у минулому. Давайте так підготуємо цю от прийдешню конференцію, щоб аж гаєм загуло. Від потужного голосу педагогічної прогресивної громадськості, що дистанційну освіту впроваджує практично і конкретно. В кожній (!) українській школі. Бо вони того варті.







Немає коментарів:

Дописати коментар