понеділок, 14 жовтня 2019 р.

Єланець не запрошує

Так, не запрошували мене в Єланець. Одна вчителька (пізнав по суворому тону) мені це у форумі зауважила. Але я таки зібрався і махнув у відрядження. Віртуальне, звісно, але тепер от подаю звіт. І запрошую. Зрозуміло, в першу чергу єланецьких педагогів, але не тільки. Подивитись, подумати і сказати своє слово. Діалог важливий. Професійний, громадянський, це розвиток.

Загальний план був відомий з самого початку, так і рушаємо:

1. Представленість


Школа тут, а це гімназія. Сайти створені на платформі Чемпіон, зовні виглядають симпатично, сучасно. Але от колектив представлений краще у Гімназії, правда? 

Ну бачиш людину, це ж зрозуміло. І далі набагато зручніше: тицьнув - і побачив все докладно про цього педагога. Не треба скачувати той файл, не всі вміють з ним потім на своєму комп'ютері чи й гаджеті впоратись. І зауважте, як сайти зроблено на одній платформі, то технічних обмежень нема? Щоб школі зробити так само, як у гімназії, повчитись у колег.

А в Фейсбуці? Будь ласка. От школа, а от гімназія, ласкаво просимо. Сторінка у школи, група у гімназії. А що краще? Я думаю, що було б непогано мати кластер, але йдемо далі. У школи є розділ відгуки (мій запис від 25.4.18 останній), у гімназії, відповідно до формату групи, такого розділу бути не може. Наповнення форумів тотожнє: фотки і лайки. Зрозуміло, вітальні тексти. Дискусій нема, слово "методика" не з'являлось жодного разу.

Сюрприз! З'ясувалось, що я свого часу школу запрошував до участі в одному проекті. Ніхто тоді не відповів. І тоді, і тепер.

2. Методоб'єднання


2.1 Районні

Ось вони (а тут більш зручно для перегляду - перша і друга частини). Тобто є, згадані також при характеристиках окремих педагогів, що ними керують, тими організаціями. А як вони працюють? Гугль подає відомості про ті чи інші окремі заходи. З преси. А так от щоб системно якось, цілеспрямовано про їх роботу - цього нема. Але керівник відділу - Світлана Головань, як видно, в ФБ є, то ми її згодом до розмови запросимо.

2.2 Шкільні

Так само і тут: можна знайти окремі відомості, що мають відношення до передового досвіду чи здобутків учасників олімпіад, але методоб'єднання як такі не висвітлені. Пошук по сайту на "методичне" нічого не показує. Але як дуже постаратись, то у гімназії в статуті знайшлось ось що:

1.12. У гімназії створюються та функціонують: предметні методичні об`єднання (предметні кафедри), Методичне об’єднання класних керівників, творчі групи вчителів, соціально-психологічна служба.

3. Сайти педагогів


Я не знайшов. Не может бути, щоб не було. Але...

От наприклад. І жодного посилання. І - бінго! Написав пану Михайлу на його сайті і на шкільному так само.

4. Форуми істориків


Поки що нема чого написати. Бо треба спочатку законтачити с тими  вчителями, так же? То робимо творчу перерву, чекаємо встановлення контакту з істориками - і вже тоді продовжимо.




Немає коментарів:

Дописати коментар